Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Får jag också tacka Ungern?


Tack Ungern, för att ni stängde gränsen och byggde murar och satte upp taggtråd!
Om ni inte hade gjort det hade inte 80 000 människor kommit in i mitt hemland Kroatien och då hade kroaterna inte kunnat visa att det finns en gnutta solidaritet, humanitet och empati kvar i människorna, att man bryr sig och vill hjälpa människor i nöd oavsett vilken ras eller religion de tillhör. Alla kroater gör inte det men en stor del gör det. De flesta flyktingar fortsätter vidare mot Europa men en del stannar kvar.

Proud to be a croat!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Onomatoprofet VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-09-27 20:23



Bookmark and Share


  Onomatoprofet VIP
Den här titeln är ett svar på en poets text med titeln "Tack Ungern!" där författaren tackar Ungern för att de stoppat en islamisk invasion. Det som Ungern gör med sina gränser är beslut tagna av Ungerns regering och jag säger inte att all ungrare är fascister lika lite som alla kroater är helgon. men såna saker kan man väntar sig när man får en sån majoritet i parlamentet. och det är det som det jublas över här i Sverige (och poeter)också.
2015-09-28

    Tommy M
Hm, inte alldeles "ren och skär" som föregående kommentar uttrycker det... Här finns en provocerande ironi i inledningen.

För visst vore det bättre för de 80 000 människorna, om de hade blivit väl mottagna både i Ungern och Kroatien - men inte för din nationalkänsla? Ni kroater (o, dessa gruppbeteckningar...) har väl möjlighet att visa solidaritet och humanitet utan Ungerns skurkaktighet?

Se där! Du lyckades provocera mig - om det var det du ville.
2015-09-28

  Hanna Mari Wallin
ren och skär medmänsklighet i dina meningar, känner hoppfullhet genom dessa ord.

Tack
2015-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP