Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Sometimes you win, sometimes you learn"


13 orätt



På min livskupong har jag 13 "matcher" som jag ska tippa.
Ja, man kan satsa hur mycket som helst och ändå aldrig vara säker på att man kommer att vinna, men ju mer man satsar desto större chans har man. Så frågan är hur mycket av sina (inre) resurser man är beredd att satsa.

Jag har valt att satsa på ett system för 288 kr. Systemet har 5 halvgarderingar och 2 helgarderingar. När man halvgarderar (sig) ska man kryssa för två tecken av tre, när man helgarderar (sig) ska man kryssa alla tre och då är man säker. Etta är vinst för hemmalaget, kryss är oavgjort och tvåa är vinst för bortalaget. Övriga matcher "spikar" man dvs. kryssar för ett tecken.

Man brukar "spika" de "lätta" matcherna, halvgardera de mitt emellan och helgardera de svåra, osäkra matcherna. Och nästan alltid visar det sig att de "lätta" matcherna inte var så lätta.

Och så är det i livet också tänker jag. Man kryssar sig igenom livet med "spikade" förväntningar, halvgarderar sig mot mellansvåra förutsättningar och helgarderar sig mot svåra "matcher" där utgången är högst osäker. Och ändå kan det bli så att de svåra "matcherna" inte behövde nån helgardering och nån av de man trodde var lätta att förutsäga får ett helt oväntat resultat.

"Lätt å vinne?" Aldrig, men friskt vågat, hälften vunnet!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Onomatoprofet VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-09-28 16:25



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Det blir som det blir, tror jag. Är så dålig på spel och dobbel. Men vågar gör jag.
2015-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP