Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte rasist…men (satir)



Jag är inte rasist.
Jag tror inte på en ras överlägsenhet
gentemot den andre.
Även om jag faktiskt ständigt
sätter pengarna på den svarte i boxning

Även om jag då och då både
tänkt och sagt tyskjävel angående
de turister från Tyskland som inte
respekterat vår allemansrätt,
så tror jag på intet sätt att alla
tyskar vare sig är dumma i huvudet
eller respektlösa.
Bara de jag träffat som är dumma i huvudet,
och respektlösa

Även om jag nog tänkt arabjävel,
då jag såg tornen rasa på TV från
USA, så tycker jag inte att alla araber
är jävlar. Bara de som dödar oskyldiga.

Även om jag svängt mig med utryck såsom: Amerikanska imperialistiska as, så tycker
jag ju inte så egentligen.
Bara när McDonalds förfetar (nytt utryck!
lär dig leva med det!) svenska folket
för att tjäna mer pengar än vad landet
Sverige har i statsskuld.
Då har jag tyck det om just:
Amerikanska imperialistiska as.
Detta betyder sålunda inte att jag drar alla
amerikaner längs med samma pommesegg
(nytt ord för ordbehandlaren!).

Även om jag sagt blatte åt mörkhyade i
genmäle då de kallat mig Svenne, så tycker
jag inte att alla mörka är blattar.
En same kan väl inte räknas som blatte heller?
Och inte heller en svarthårig, brunögd kvinna
från Dalsland.

Även om jag sagt jävla invandrare, då jag blev
sur när en 40 årig man från en
flyktingförläggning försökte sno en cykel från
mig då jag var i övre tonåren.

Nej jag är inte rasist.
Möjligen lite slarvig med orden.
Men vem är inte det?

Till mitt försvar kallar jag inte kvinnor
från andra kulturer för horor till vardags
Jag slår inte ner folk bara för att de tillhör en
annan religion eller annan etnicitet än min egen
Jag dödar inte mina kvinnliga släktingar om
de blir tillsammans med någon man från
något annat land.
Förutom möjligen Danmark då…
men det är mest av språkförbistrande
omständigheter
missförstånd kan driva alla till mordets brant

Jag är nog ganska snäll i alla fall
Man är ju svensk
Inte för att rasen i sig har något medfött snällt
Men kulturen KULTUREN!




Övriga genrer (Satir) av Regular
Läst 324 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-10-04 22:55



Bookmark and Share


  Tor-Björn Gustavsson VIP
Många anser ju att kulturen inte skall
vara snäll utan provocera.
Bra filosofiskt skrivet. TBG.
2015-10-10

    ej medlem längre
Bra komponerat!
2015-10-05

  walborg
Fint att läsa - tror att ett land som haft fred så länge utvecklar en naturlig känsla för godhet gentemot andra
2015-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular