Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Löv

Hösten
klär av sig naken
klarvaken

den vet
vad den gör
den stör

den stör
alla vårälskare
sommarpratare
kvinnotjusare
och manshatare

långsamt
den förför
blad för blad
den kastar

alla fruktträd
rad för rad
den överlastar

så står hon där
spritt språngande
utan klädnad 

med hydda
skär
och ångande
trots nattens kyla

skogens vargar
börjar yla

ingenting
kan hon skydda
eller skyla

hösten
dansar naken

- men kom till saken

I löv you




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 140 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-10-09 22:10



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Och jag älskar din dikt, med stänk av humor. Och hösten som är min årstid.
2015-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren