Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Existologi


Varför existerar vi? Det är vad den nya vetenskapliga grenen existologi försöker svara på. Här är några existologiska svar vars existens grundaren av existologi har lyckats identifiera så här långt.

Existänkare - tänk att jag tänker, alltså finns jag
Existvekare - jag tvekar, alltså finns jag
Existeo - jag tror på gud, alltså finns jag
Existempus - jag är här nu, alltså finns jag
Existråkigt - jag är uttråkad, alltså finns jag
Existålig - jag är tålig, alltså finns jag
Existungt - jag är deppig, alltså finns jag
Existärande - jag lider, alltså finns jag
Existoppen - jag mår toppen, alltså finns jag
Existextande - jag skriver sms, alltså finns jag
Existequila - jag super, alltså finns jag
Existyp - typ jag finns typ, alltså finns jag typ, liksom
Existacksam- tack för att du finns, alltså finns jag




Övriga genrer (Satir) av Onomatoprofet VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-10-10 10:57



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Klurigt tänkt och diktat!
2015-10-10

  Staffan Nilsson

Uppfriskande och roligt!

2015-10-10

  Gunnar Hilén VIP
fiffigt och snyggt !
2015-10-10

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
I varats existensio däri den som "vet" att den existerar är mer vetenskapligt tillförlitlig än den som enbart hävdar sin existens på en "tro" resonemanget bör därtill i ytterliggare mån verifieras utifrån ett substantiellt värde i motsats till den troendes fantasier.
2015-10-10

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Det är vetenskap, inte satir och passar bra som brandfackla med underbara slut satser, den brons skapta staty:
”de vandrarnas (hikers) lexikon”, Tack jag bokmärker, önskar till Er en fin höst.
2015-10-10

    Lars J
Vad bra! Fyndig och tänkvärd på samma gång :-)
2015-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP