Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

finns det där rummet

Jag är född av krig, världskrig är förnamnet
Vi är uppvuxna i krig, lekte inte
Kriget är i mig, slåss med min hårdhet

Bakar bröd för dej, du ska slippa
Aprikos frö och nötter, vill fylla dej med godhet
En ärlig sann deg, knådar in kärlek

Falskhet lögner hat, snubbeltråd och fallgrop
Tårig Blåtira ser allt, vi flydde i natten
Idag är du störst, allt verkar så simpelt

Kastar soporna, öppnar för korsdrag
Åker på motorvägen, ögon är suddiga
Sjöng högt klagosång, föll ner

Krig här och där, jorden är rund
Vill någonting annat nu, går till mig själv och förstår
Darrig svettig frös, tiden ett oberäkneligt hav

Honung på bänken, vi liknas vid bananflugor
Knöt mina skor hårdare, blodet rinner till
Vinklar persienn, överallt pågår krig

När ska jag vakna, med livstidsgaranti på rustning
Försöker bli klar idag, klar med vad
Flyr in i sömnen, väntar på bättre tider

Lever tivoli, varje minut räknas
Lustiga huset spökar, intar en hieroglyf position
Väntar och tänkte, gick in i en spegel

Kan inte fly, kanske om dragningskraft upphör
Vart göms mitt land någonstans, finns det där rummet.
Önskar bo på moln, vill inte känna smärta




Fri vers (Fri form) av Undrar
Läst 274 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-10 23:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Undrar
Undrar