Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyttfågelsträck

 

Från häckningen nu återvänder
flyttfåglar formerade i plog.
En längtan emot syd de känner,
då av kyla förvisso de fått nog.

”Verkligen en ljuvligt vacker syn”,
sa bonden, ställer undan spaden,
och ser beundrande mot skyn.
”Tänk nu fäller alla lövträd bladen
och man känner kylan tränger på,
samt hör pratet från naturens röst:
Nu kan vi växter äntligen få
gå till vila, för nu är det höst.”

 




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 153 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-16 15:15

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  KYREUS of Sweden
Cirkulation
KIKLOPHORIA
på grekiska,
aka
naturens
naturliga kretslopp
2015-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson