Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skymningsbarn

Stenen kastar det tillbaka
ljuset
och det skänker åt oss alla,
delar upp det som ett prisma
som ett tiodelat kyrkfönster.
Tysta vandrar människor förbi
tysta, fast de hela tiden talar.
Deras gnistor är stumma
fast deras barnakroppar
ständigt fyller världen med ljud.
De är klädda i vackra
onda blommor,
ack så sköna att se på, ack så sköna...
Medan de långsamt vandrar mot skymningen
hand i hand och arm i arm.
De är vackra, så olidligt vackra,
och det är just
i det döende skymningsglittret
som de strålar
allra mest.
Så dör de till sist bort
och sprids
som löv
i höstvinden.




Fri vers av Trismegistos
Läst 430 gånger
Publicerad 2006-04-23 22:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Trismegistos
Trismegistos