Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stillaståendet är döden. Livet finns i sökandet, i rusandet, kännandet. I ett ord: vitalism.


Att vakna och röra sig

Vi har inte satts här för att vara tysta
Vi har inte kastats hit för att somna in
Det är i rusandet
i handlingen
som räddningen ligger.
Vi föll
för att fortsätta röra oss
Vi steg ned
för att finna pärlan
inte för att somna och stillna
utan för att resa oss
och möta planeterna
utan skräck
för att rycka andra ur dvalan
medan vi väcker oss själva
till ett liv av evig yra
som vi erinrar oss
fångna i ett fängelse
vi inte kan se.
Ge mig något, något, något -
om det så är smärtsamt,
bara det är sant!
Ryck mig ur denna gråa dimslöja!
Om vi uthärdar detta
utan att sätta oss emot
kommer vi själva att stå i tur
som våra egna barn.




Fri vers av Trismegistos
Läst 372 gånger
Publicerad 2006-05-27 01:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Trismegistos
Trismegistos