Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sveas barnbarns hund

Svea fick besök av ett barnbarn med respektive.
Som vanligt hade de med sig sin hund. Jag
kallade på den:

- Kiss, kiss!

Hunden reagerade inte, vilket självklart för-
vånade mig, så jag försökte en gång till:

- Kiss, kiss!

Inget resultat. Verkligen underligt, tyckte jag.

Men efter en stund började jag plötsligt att
skratta. Jag insåg mitt korkade och fåniga
misstag. Hunden begriper självklart inte
mitt kommando, den är ju från Norge!




Prosa (Kortnovell) av Dan Myrbeck
Läst 263 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2015-10-27 15:23



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Språkförbistring i ett nötskal! ;)
2015-11-04

  ResenärGenomLivet VIP
Man får kanske försöka med teckenspråk, det är ju universellt, nästan...:-))
2015-10-31

  Linda CH VIP
Gullig historia med ett överraskande slut! :)
2015-10-29

  anits VIP
En underbar liten historia, lite fundersam ändå. Jag är ju halv norsk.
2015-10-29

  Angel of love
Haha underbar historia :)
2015-10-29

  Bo Himmelsbåge
Sorry... I mean maybe...!
2015-10-28

  Bo Himmelsbåge
Hrm...
I don´t understand why you Kiss that Dog...? May it was too early in the Morrning...?
2015-10-28

  överlevaren VIP
Tur, annars hade den kanske kissat in sitt revir!
2015-10-28

  Eva Helene VIP
Detta bevisar att hunden är klokare än människan!
2015-10-28

  Anya VIP
Jaa hundar kan sannerligen vara tjuriga. Undra om katten i huset är mer medgörlig? :)
2015-10-28

  M.Eta
Ser man inte skillnad på en hund och en katt är det ju inte lätt att locka på den, en slags " Hen" i djurvärlden?
2015-10-27

    ej medlem längre
Och ett litet leende sprack upp!
2015-10-27

  Ingrid Trolle
Oavsett nationalitet
så pratar hundar inte
kattspråk. De biter för
att var lite tydligare.
Du hade med andra ord
en väldig tur och vi fick
ett gott skratt. :)
2015-10-27

  Lars Hedlin
Vöff :) he he :)
2015-10-27

    ej medlem längre
Jag tror den blev förnärmad!
2015-10-27

  walborg
Roligt roligt!
2015-10-27

  Gunnel Eriksson VIP
En ny så kallad norgehistoria?
2015-10-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Den kanske inte var kissnödig?:)
2015-10-27

    ej medlem längre
Så tokigt:)
2015-10-27

  louisegirl
Haha jaa ;)
2015-10-27

    ej medlem längre
Kanske skulle det vara på plats att lära sig skillnaden mellan hund...och katt.
2015-10-27

  Marita Ohlquist VIP
Tydliga kommunikationsproblem!
2015-10-27

  Rise Little One
En språkskurs till hunden skulle behövas!
2015-10-27

  Maria Sundelin VIP
Hihi
2015-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Dan Myrbeck