Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tokspeedad på kranvatten och Ljunglöfs Ettan försökte jag rafsa ihop en kärleksdikt. Kanske inte min kopp likör, eller snarare Jim Beam, men jag står för mitt skamfyllda illdåd.


Du och jag, men aldrig vi...



Jag beskådar din härdade kropp

som blott är klädd i din andedräkt,

som pustar ut Jim Beam

och kittlar min näsa

när du reciterar Kerouac.

 

Nyspunnet guld sveper ner över dina axlar,

rufsigt och attraherande nonchalant.

Du bär dina ärr som medaljer,

och jag skäms och skräms

över min litenhet.

 

Världsvan, trasig och stark

sockrar du min vardag med ord

som kunde varit verkliga,

men som bara cementerar

att jag är ditt upprepade tidsfördriv.





Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-10-22 22:41



Bookmark and Share


    Svarte Petter
bra grejer. jag läser texten under tiden som jag lyssnar på "The sultans of swing". Och håller texten i det sammanhanget, så håller den överallt.
2015-10-24

  Tess74
Tycker du klarar det galant mot alla jävla rosa moln som florerar här
2015-10-23

  desert star
nice
2015-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP