Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EPOS

Svärdslipar stenens skåror blänker
rönnen står avlövad vid randen av grav
-------
nu kommer minnet tillbaka
som dundrande hästars hovar
vandrar åskan muller
------
Svärdslipar stenens skåror blänker
mörkret är kompakt som dyblött hår
-------
hår på den kvinna som dog i rädsla
den natt när ondskan steg in
genom välkomnad dörr
------
Svärslipar stenens skåror blänker
talar och manar till män och barn
att värna om lyckans stlllhet vid härd

fienden äter sig
in i din själ
som masken i trä
tiden är ond för den
som lever i glömska.

© Bosse .




Fri vers (Fri form) av Bossepoet från Österbotten
Läst 158 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-10-23 17:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten