Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tyvärr långt mer aktuell nu, än när den skrevs för tjugo år sedan. Och, ja, sonetter is da shit!


Den offentlighetsrunkande politikern

 

Jag är en politruk, en ärbar herre.

Min yta är polerad, blank och snygg,

men efter jobbet blir den svart och skygg:

Då blir jag en tyrann, om inget värre.

 

Men omoralen min hör till de smärre

av tilltag, för jag är så god och trygg.

Jag klappar på den lönsammaste rygg,

men är ej än den rikaste, dessvärre.

 

Min tunga, som är svart av retoriken,

jag smeker över hyckleriets barm.

Men håller den på avstånd från etiken,

 

den stimuleras blott av dum och arm.

Det sägs jag promenerar över liken,

jag sover ändå gott, min säng är varm.

 




Bunden vers (Sonett) av Judas Ekholm VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-25 10:45



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Oj, vilken bra text ! ( Du är så jäkla bra på sonetter ! ) - och så högaktuell ! Sedan NPM infördes och marknadstänkandet gjort sitt intåg i det offentliga har korruptionsavslöjanden avlöst varandra ! På tiden att återinföra tjänstemannaansvaret ! Kom att tänka på en låt av H&T, i en av revyerna, som handlar om politikerförakt - din text skulle passa till en sådan låt och kanske kunna byggas på med konkret exempel i nutid ! Bra jobbat !
2020-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP