Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ytan skall vara glättig och glatt, vad som göms därunder skiter höjdarna högaktningsfullt i.


Skamfläcken - Sonett

 

Uti min åder sticker jag en spruta.

En handling som ej längre är spontan;

jag gör det på rutin, av slentrian.

Och riskerna de vill jag blott förskjuta.

 

Hos langaren jag aldrig lyckats pruta.

Vem ger rabatter till en narkoman?

Men trots mitt bakslag jag tänkt ut en plan

hur jag för mina pengar får valuta:

 

Med dubbel dos kanylen min jag fyller.

Jag slipper se på hymlarnas parad,

ty drogerna min verklighet förgyller

 

där jag nu krälar runt i Stockholms stad.

Jag blir en skymf för falskhetens idyller

när döden tar mitt liv vid Rosenbad.





Bunden vers (Sonett) av Judas Ekholm VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-29 11:09



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Den här tror jag att jag kommenterat på Populär poesi - den är oerhört bra skriven och stark i innehållet ! Jättefin rytm ! Just det - en sonett igen - en av dina paradgrenar !
2020-01-23

    ej medlem längre
Klockrent!!!
2015-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP