Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna skrevs när jag var 19 bast, och med en stor The Kristet Utseende-inspiration, som synes. Hav misskund med en tonårings brist på språkekvilibrism.


Ode till Christer Pettersson

 

Våren nittonhundrafyrtiosju
Då äntrade en hjälte denna jord
En herre som nu blivit smått tabu
Här uppe i vår snöbeklädda nord


Karl-Gustaf-Roland fick en liten son
Christer var den söte pojkens namn
Han lärde sig att genomföra rån
och ofta gick affärerna i hamn


Pettersson, Christer - Du är vår ikon
Vi skänker dig klister, och sprit, och metadon
Så att du sen kan lindra din migrän
I Rotebros bejublade domän

Pettersson, Christer - Du är vår idol
En kung bland alkoholister, för brännvin en symbol
Uti vår kyrka står du statyett
För din lekamen den är så komplett

 

I februari, året åttiosex
Skjutes Olof Palme bryskt ihjäl
Misstanken mot dig den genast väcks
Polisen anser sig ha goda skäl

 

Du häktades med buller och med bång
Man åtalade dig för detta mord
Men vistelsen på kåken blev ej lång
Du friades och lyckan den var gjord

 

Pettersson, Christer - Du är vårt ideal
Du borde va’ magister och sprida din moral
Så alla lär sig allt om livets ljus:
Att leva i ett vimmelkantigt rus

Pettersson, Christer - Du är vår förebild
Den största av artister, så ödmjuk, varm och mild
Vi dyrkar all den mark som du beträtt
Och hyllar varje synd och oförrätt


Din vardag är nu blott en enda fröjd
Du tjänar pengar glatt i TV3
Och sitter där berusad och förnöjd
Och bättrar på ditt goda renommé

Ja, inkomsten och kändisskapet höjs
Så varje vardag blir en enda fest
Gränserna för alkoholen töjs
Du dricker aktivt kol och äter jäst

 

Pettersson, Christer - Du är våran regent
En stupfull komminister, som Herren Gud har sänt
Till jorden för att omvända vårt folk
Med bong, bazooka, brännvin, tjack och holk

Pettersson Christer - Här slutar nu vår sång
Men om du lönen mister besök oss någon gång
Vi bjuder dig på allt som du vill ha
Här i vårt tempelvalv - Halleluja!




Bunden vers (Annat versmått) av Judas Ekholm VIP
Läst 1257 gånger
Publicerad 2015-11-02 12:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP