Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dom dagar

Det är dom dagar som jag inte bara orkar med
När jag hellre sitter ensam på ett tomt café
Och skriver dikter om att inte ha nån kraft att le
Och önskar att jag var en sån som kunde be
Och hade en vän som kunde se

Att ibland så kan det bara bli så här
Man får en känsla man beskriver som “sådär”
Man vill inte sitta ensam och vill inte ha nån där
Och man ser på sig själv som nån sorts allkonstnär
Eller en revolutionär

Som kommer skapa nått som ändrar allt
Och räddar dissidenter från en korrektionsanstalt
Och belyser mänskligheten i en tidningsspalt
Tills man inser att man är mest en misär gestalt
Som missat poängen hundrafalt

Som är att allt går ut på att man ska va’ glad
Och blunda för den verklighet som är idag
När allt är skit så ska man bara vända blad
Och dölja alla känslorna bakom en stark fasad
Men det är ett förlorat vad

Så det är nog bara att inse
Att det inte är någon idé
Att försöka va’ nått mer
För de är aldrig nån som ser
Att det är några problem
Lika bra man blir bohem
Och stänga in sig i ett rum
Dom får väl säga “du är dum”
Det bryr väl jag mig inte i
För det är att vara fri
Och det vill jag bli

Det är kvällarna jag sitter ensam med ett whiskeyglas
Och när tankarna helt enkelt inte är i fas
Och jag önskar jag fick leva livet i extas
Och vara den som vet hur alla människor tas
När hela världen blivigt knas

För att någon har bestämt hur alltihop ska va’
Om man bara gör som dom ska allt bli bra
Om du följer Bibelns ord eller Allah
Då kommer du bli lika lycklig som man ska
Som i filmerna från USA

Där kärnfamilj och dygd är de man lever för
Och nörden vinner flickan när han blir charmör
Och protoganisten säger coola ord när skurken dör
Och hela staden börjar sjunga i en jättekör
Men jag är ingen aktör

Som kan spela lycklig när allt är misär
Och dansa bort det onda så som Fred Astair
Jag är helt enkelt inte sådan som förklär
När känslorna blir så svåra att dom förtär
Ska jag stanna i min sfär

För det är lika bra att inse
Att det inte är någon idé
Att försöka va’ nått mer
För de är aldrig nån som ser
Att det är några problem
Lika bra man blir bohem
Och stänga in sig i ett rum
Dom får väl säga “du är dum”
Det bryr väl jag mig inte i
För det är att vara fri
Och det vill jag bli

Och jag vill va’ fri
Jag ska bli fri




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Andreek
Läst 318 gånger
Publicerad 2015-11-06 23:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Andreek
Andreek