Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Melpomene

Mjölken tar aldrig slut i mjölkdisken
Det står
Ett skrikande barn
Där bakom mjölkpaketen
Väntar på att världen ska
Vakna

- Mjölken är slut.
Hastiga steg klicket när telefonen lyfts ur sitt plasthölje
- Sådär, nu ska det vara påfyllt om en minut.



Marken skakar
Sanden letar sig ur skårorna i muren
Söker sin trygghet i asfalten tre meter nedanför

Hade man spolat tillbaka tiden fyra sekunder och zoomat in på granaten i soldatens hand hade man kunnat avläsa BAE-Systems ingraverat i metallen. Svensk.

Det står
Ett skrikande barn
Där bakom lermuren
Väntar på att världen ska
Vakna




Fri vers av Faileborg
Läst 228 gånger
Publicerad 2015-11-07 01:00



Bookmark and Share


  Missi VIP
Vilken käftsmäll till dikt! Bra skrivet.
2016-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Faileborg