Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dominobrickor

Känslorna krockar med varandra och faller platt till marken som dominobrickor. I ett tappert försök att förstå sig själv ställs dominobrickorna upp. Denna gången med långsidan mot avgrunden.

Sista brickan är sex, eller är det en etta? En ansats till att titta närmare resulterar i en krock på motorvägen.

Bilen du sitter i är alldeles för liten och lastbilen som du krockar med alldeles för stor. Lastbilen var lastad med gosedjur. Vem visste att gosedjur kunde göra så ont?

Ett gosedjur är begagnat. Du känner igen den. Vänsterögat är påsydd av en skakig hand, foten befläckad med allehanda minnen. När du plockar upp gosedjuret från vägrenen upptäcker du att det inte alls är ditt.

Ett barnskrik fyller dina öron. Får dig att sno runt. Framför dig står en förvrängd spegelbild av dig själv, ett barn med en gamlings händer. Med en tyst signatur i ett ännu tystare kontrakt bestämmer du dig för att ge tillbaka gosedjuret.

Tankegångarna ebbar ut. Du öppnar ögon som redan var vidöppna. Framför dig står dominobrickorna i perfekt konstellation. Eller gör de verkligen det? Du viftar bort frågan och går ut ur rummet.






De flesta människorna lever mellan 0 till 60. Hur tror du 100 smakar, eller 150, eller 1000!




Fri vers av Faileborg
Läst 306 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-07 01:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Faileborg