Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samtal med broshan på Lesbos


Två syrianska bröder pratar i telefon, den ena i Grekland, den andra i Sverige.

- Tjäna broshan hur är läget nere på Lesbos?
- Jodå, det är bra, vi ligger och solar, dricker dry martini, käkar halal fårost, sover på hotell, blir fotade, ja, de behandlar oss som kändisar. Hur är det där uppe broshan?
- Ja, det är bra, barnen går i skolan, jag har lärt mig säga aina på svenska och frugan har lärt sig boka tid i tvättstugan.
- Jaså, vad heter aina på svenska då?
- Det heter aina också. När kommer ni upp hit då?
- Nja, jag vet inte broshan, de säger att det inte finns jobb där och att landet kommer att kollapsa, jag vågar inte.
- Skitsnack, broshan, vem har sagt det? Här finns jobb hos Faruk i hans pizzeria.
- Ja, men det är kallt där uppe broshan...
- Det är varmt inomhus, det kan jag lova broshan!
- Jag vet inte jag tror jag åker till Tyskland istället.
- Men där finns det nazister, broshan, det är farligt!
- Jaha, nazister vilka är det?
- Du vet, de som hatar invandrare.
- Finns det inte såna i Sverige?
- Nä, bara de som vill förbjuda invandring men när du väl har kommit hit så gör det inget om de gör det.
- Men min fruga som är kvar i Syrien då?
- Äsch, du hittar en ny här, det finns många snygga tjejer som sitter och tigger, det är bara att ta hem en.
- Okej, jag måste fundera lite...jag ringer imorgon broshan.




Övriga genrer (Satir) av Onomatoprofet VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-11-10 09:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP