Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bön



Jag har tänt ett ljus
som aldrig brinner ned
Jag har fått träffa dej

Jag har rest till ett land
där alla barnen lever sida vid sida
ett land vid våra fötter
ett land där vi alla lever

Ett land som är öppet där ingen står utanför

lågan flämtar
vid liv

Utanför ser jag blåljusen
och fasader som bombats sönder
och barn som flyter i land

Ljus som brinner ned
Natten som kommer
i ett mörker

Och vi sover
vi orkar inte mer

Och blåljusen brinner
i nattens
mörker

i ett ljus
som aldrig brinner ned




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 298 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-11-21 14:29



Bookmark and Share


  aol
Hopp
2015-11-22

  jimmy johansson
Styv stearin med en vikt veke redo att tändas med ny napalm.
Våta värmeljus vrider veken vacker.
Marshaller och facklor.
2015-11-22

  Anya VIP
Det gäller att ha hopp även när nyheterna trycker ut det ena efter det andra. Ibland får man stänga av...för att överleva. Jaa så tänker jag.
Fint med ljuset som aldrig brinner ner...ser det som en metafor för hoppet att det ska bli bättre för mänskligheten.
2015-11-22

  överlevaren VIP
Låt aldrig ljuset slockna, så länge det finns liv lever hoppet!
2015-11-21

  Jaseph
Hopp
2015-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg