Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man måste få göra det man älskar allra mest


Dom lyckliga människorna


Åh jag älskar lycka, lycka är för mej att må bra. Min eviga lycka. När jag fått precis allt det jag drömt. Jag hade mått så dåligt ifall jag ej hade blivit lycklig. Kanske växt upp i nåt sånt där invandrarghetto. Eller så kanske jag fått nån mongosjukdom, eller haft hippies till föräldrar och växt upp i Christiania bland haschdoft och sena nätter. Ja det känns så tryggt i Sverige, när man har allt. Så är det, och så ska det vara. Vi har byggt upp det här och lärt oss leva tillsammans i ett öppet samhälle. Så var det bättre förr. Nu åker jag mest för mej själv med bilen och kepsen på huvet, och så åker jag runt och känner mej utanför när jag ser alla främmande människor överallt och så den nedlagda sågen och posten som lades ned men den lilla matbutiken som drivs av makarna Nasri är fortfarande öppen, dom har även börjat engagera sej politiskt, bestämt sej för att slå rot. Dom vill ge orten en röst. Det finns massor av kreativa människor som kommit till vårt land, vårt land av förfallna och övergivna orter. Lyckan, den sanna.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 290 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-12-03 19:21



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Gillar att du beskriver lyckan i mångfalden
2016-12-05

  Nanna X
Så är läget, så sant! Bokmärker till eventuell kalenderlucka!
2016-12-04

  överlevaren VIP
Bra ordat, en text som ligger i tiden!
2016-12-03

  lodjuret/seglare VIP
En positiv text, för att blommorna skall blomma, det kräver växtkraft, vatten och någon som bryr sig om att se dem existera, blomma.
2016-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg