Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Barn växer upp snabbt nu. Man glömmer lätt vems ansvar det är, att de blir som de blir. Det är inte bara föräldrarnas ansvar, det är gediget allas ansvar. Samhället är inte uppdelat i vi och dom, det är alla vi som lever i samhällets ansvar. Vart vå


Tittar upp

De växer upp fort nu
De tittar på dig frågandes
"Vem är du?"
Någonstans undrandes
"Vart skall jag nu?"

Dessa kids, tittar upp
Och detta är vad de försöker bli
Vuxnas ansvar, var en förebild
Du är inte vuxen bara för du betalar hyran
Det är dyrare än så, det tar tid
Ge det till dina unga, inte bara dina ungar


Framtiden är inte skriven
Inget är sig likt som i Bibeln
Vänder andra kinden till
Ge inte för att ta, ta för att ge
Se, de som växer, växer upp fort
Jag minns de små som kom från min ort
De som bodde i min Pappas port


Man börjar ta efter först
Dricker, röker och festar, vad är störst
i livet, vi räknar pengar som inte är lönt
När vi borde räkna kunskap,
Kärlek, förståelse och respekt är störst




Bunden vers (Rim) av Origa Rael
Läst 336 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-12-03 11:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Origa Rael
Origa Rael