Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


The venus project - Jacque Fresco, Roxanne Meadow Resursbaserad ekonomi. Geniokrati. Revolution. Bättre för alla. Alla är samma. Vi är alla en stor Familj, kalla oss Jordbor.


Drömmen att förbättra

Som några säger, de avsäger sig kärlekens vägar
de säger, de hatar för det är genetikens hjärna
de vägrar, inse det är effekten av deras föräldrars vägnar
utökade ouppfostrades tankar att tänka
reproducerade outbildade så de snackar så gärna
för kunskap växer inte på trädna,
de lärs ut och repeteras, de är så det tränas
det är så vi blivit lärda, men dessa ansvarslösa själar
skyller ifrån sig på det orubbliga och oärliga
anspråkslösa, som att de är födda att vara besvärliga
som att de inte har ett val att vara värda
något bättre för andra och sig själva
istället de jagar ursäkter, som de kan använda
för att ursäkta sig själva, när de spelar på känslan
av att sakna självkänsla, de är fejka, som rädda
för att något nytt ska hända, vana med rädslan
så de lever med fördomar om andra, rädda för att känna
rädda för att visa känslor som en människa
de längtar till ett bättre liv, som aldrig kommer hända
för om inte vinden kommer vända
de kommer följa strömmen, tills drömmen ska tända
elden, men glöden är död den, som döden
de längtar bara efter gud och hans änglar
men rädd för att mörkret ska bli det enda
så de är fast i känslan, att inte våga lämna
så klart de jagar ursäkter tills karma hämnas
lathet och dumhet en kombination av bränna
det gör ont i min själ att se ondska hända
det är ett helt system som behöver ändras
jag ringer project, för venus är här, världen ska förbättras
men först förändras, och det är min enda önskan i detta
skapa en grund, vart samhället kan vara i vila i en stund
se hur saker kan göras, istället för att förstöra
för varandra, hjälpa, vara en av de behövda
för de bedövade, tappade öronen, för de hörda
är inte döva, de är de döda som är glömda
och de levande som blir dömda
vill inte vara dumma, men lugnas av att huggas
i tunga och lunga, det debatteras i en slunga
men inget av värde som dundrar, det är som politiker bara pundar
fina ord som det ska bygga en hel nation
men en hel nation står i tunga år, frågor som undras
men allt som i en fiktion, avrundat
vi saknar revolution, en ny start ska stundas
en ny stat, något helt annorlunda,
resursbaserad ekonomi det här är bara början..




Fri vers (Prosapoesi) av Origa Rael
Läst 166 gånger
Publicerad 2020-08-30 01:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Origa Rael
Origa Rael