Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag minns dig som du levde, i sinnen jag upplever De berättelser du repeterade, i text och i brev Du är inte borta än, men på en sjukhussäng Du är en mycket saknad pappa, och vän


Pappa

Pappa jag kan inte fatta
det gick så snabbt att

jag kunde knappast,
hinna tacka för allt som du varit

en förebild, en målvakt
hållit mig till svars samtidigt som du lärt mig vinna min strid

det kanske inte är din tid
men det du levt och gjort är förbi

du har levt länge, du har levt ärligt
du har gett mer än vad du fått kredit

jag kunde ha drivit
fram mer av hur jag önska vi blivit

du var en far, men höll avstånd
innan covid, en relation som va aslångt

ifrån, som någon jag inte känner
inte som mellan mig och mina vänner

kanske det var om generationer
du var femti när jag kom till jorden

kände dig som någon
på ytan, önska något mer personligt

svårt att uttrycka, svårt att skriva
svårt att vara resonlig, utan att ryta

ville bara att du kunde svara
på mina hundra frågor, innan du bara

lämna oss kvar, de är något som har skadat
min själ, vill tömma mina tankar

som en automat magasin, pusha en limit
skrika till livet, att bara give it

fuck covid som ingen visste
fuck att hålla avstånd
du har en chans i detta livet
ge allt, innan er sista gång
för inget står skrivet
de är du ensam som bär allt
till sista dagen, du försvann




Bunden vers (Rim) av Origa Rael
Läst 159 gånger
Publicerad 2021-03-17 20:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Origa Rael
Origa Rael