Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett sådant samhälle önskar man att lämna efter sig till efterkommande generationer. där vi faktiskt bryr oss om varandra på det sättet som är naturligt för oss människor.


Var dag har man valet

att göra något bra
för någon annan medmänniska

Var dag kan man ge hopp
åt någon som i stunden
så väl behöver detta

Var dag kan man ge en stund av sin tid
till någon som i ensamhet sitter

var dag har man valet
att påverka med goda krafter
och engagemang

och samtidigt fylla på sitt egna hjärta
och sin egna själ
med värme gemenskap
och kärlek

Ganska så enkelt
om man väljer att se och förstå
medmänsklighetens bärande kraft
och möjligheter
om man bara vill ge

en liten del av sin egna tid.




Fri vers (Fri form) av Hanna Mari Wallin
Läst 546 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-12-04 12:17



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
Jag ber Gud att hen ger oss fler av dig!

Du skriver med en äkta ådra-utan vinningslystnad!

Oerhört ovanligt-mycket vackert!

Tycker jag
2015-12-31

  Trädskugga
En varm pamflett
som träffar rätt!
Både stillsamt, rättframt,
uppmanande och fritt
på samma gång, heja :)
2015-12-08

  StinaJ VIP
Det kostar så lite att hjälpa dn medmänniska, men det betyder så mycket
2015-12-07

  Märta Kajsa Nyholm
Bra skrivet och hoppingivande, trösterikt.
2015-12-07

  ULJO
Stor klokhet här
2015-12-05

  Lars Hedlin
UNDERBART!
2015-12-05

    Marica Dahl
Sanna ord som jag verkligen hoppas manar till eftertanke hos alla som läser den. Snygg text!
2015-12-05

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, ganska så enkelt, men så mycket mer betydelsefullt...bra skrivet...
2015-12-04

  Peter Stjerngrim VIP
När jag inte finner några ljusglimtar att fånga i livets flöde som är
är det du beskriver här min strategi
och mitt absolut bästa ljusglimts-trolleri ...
Förutan den förmågan
skulle jag inte ha överlevt ...
2015-12-04

    ej medlem längre
Dina ord går rätt in i hjärta och själ.
2015-12-04

  Marita Ohlquist VIP
Kloka ord att bära med sig i vardagen!
2015-12-04

  Jeflea Norma, Diana. VIP
det var fin sagt men i kapitalismen snabba tänkande, finns inte planer för den framtida ett normal samhällen, bara volymer som stiger ända upp till himlen, lydiga till dagens denna Machination och plikt trogen till den osynliga nya nazismen diktatur, så klart växer. Så vi har inte mycket att lämna till framtidens barn som redan är sönder trasiga mobbade vuxna på lågstadiet. Barn sinne är bort klippt.
2015-12-04

  Bossepoet från Österbotten
Den är ju vacker, mycket vackert skrivet.
2015-12-04

  louisegirl
Så varma fina och kloka ord <3
Tänk om alla kunde se och känna så...Vilken kärlek det då kunde vara i världen
2015-12-04

    ej medlem längre
Fint formulerat!
2015-12-04

    ej medlem längre
Ja, halleluja !
2015-12-04

  aol
En sann varm skrift, ja så ska var och en vara,
2015-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Hanna Mari Wallin
Hanna Mari Wallin