Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rubriken kan med fördel läsas sammandragen


Oh, rättvisa

 

 Hon var blott fjorton år
då hon dog . . . 

Jag läste det på gravstenen
då jag gick förbi … 

Fjorton år – bestulen på sitt liv …
på ett kärleksfullt förhållande 

På åtrån i den kärleksakt
då man enligt romersk mytologi
stod som närmast Gudarna . . . 

På det ögonblick då tyngdlagen trotsas
och man svävar . . . fylld av lycka. 

Men på vilket hon förmenades
som blott blev fjorton år.




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 199 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-12-06 10:26

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Ja, när man upplever en sån orättvisa, börjar man undra var den utsiktspunkt finns, varifrån sådant vi kallar orättvisa skulle kunna vara helt i sin ordning och/eller oviktigt!
2015-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson