Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är jag och jag är du, vi är vi

Som en ilning längs bröstbenet
Påminner du om din närvaro
Ditt plötsliga besök gör som alltid
Mig skräckslagen och darrig

Du är mig ingen ny bekantskap
Ändå lyckas du alltid, alltid
Få mig fullständigt ur balans
Ibland huggande, ibland smygande

Du är en mästare på att byta skepnad
Du förgiftar mitt sinne med oro
På kvällskvisten du ofta drar förbi
Lämnar mig sömnlös och tänkande

Jag vill att du lär mig om livet
Du måste hjälpa mig att hitta mig själv
Du vet vad som får mig att må bra
Min vänskap med dig är vägen fram

Den går genom smärta och ovisshet
Ohygglig oro och obeslutsamhet
Du kommer tvinga mig till avgörande val
Vi kommer att hitta ljuset tillsammans

Du och jag, ett omaka par på resande fot
Omaka men ändå så lika, vi är ett ska du tro
Du är jag och jag är du, vi är vi, i evigheten
Resan är vår, tillsammans nu och för alltid




Fri vers av Claes Torstensson
Läst 297 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-12-09 22:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Claes Torstensson