Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En helt vanlig svängig dag

Dåsande, gäspande, värkande, vill inte, måste
Plikttrogen, rätt måste vara rätt, skuld
Orkar inte, måste, måste bara klara det

Avbrott, meditativt i nuet, andas, näring
Blå himmel, gul sol, frisk luft som rensar
Oas, vattenhål, där regnbågen slutar

En tung, kall och våt dimma trycker ner mitt mod
Vänner som inte är vänner - sviken - orättvisa
Beslutsamhet, brinnande beslutsamhet, hopp

Goda vänners värme smeker mitt sinne
En så rörande tacksamhet
Hjärtat skuttar till av medkänsla

En ledstjärna värd sitt namn, gnistrande
Vilsna som behöver, kämpa, var en fyr
Ett berg, opåverkat, alltid stolt, upprätt

En obeveklig sömnlöshet besöker mig
Vägrar släppa sitt krampaktiga grepp
Trött men inte rofylld, irrande tankar




Fri vers av Claes Torstensson
Läst 244 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-31 00:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Claes Torstensson