Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En helt vanlig måndag

1.
I prästgårdens föräldrafria hus
smyger nyfikne lillebror
just uppför trappen
för att förundrat kika
på sina passionerat slingrande syskon
där syster högljutt, ohämmat mässar
herrens namn, om och om
och om igen, tills explosivt
hon skriker ut
obscena ord

2.
I bästa vännens romantiska sidenbädd
ligger Lisa, härligt gyllenbrun
knappt av tyget täckt
en Röd Cami, med snörning, höfthållare
handfängsel, fylld av avund
och gruvlig hämnd
viskar segervisst
snart är han min
snart är det vi


3.
I ett åldrat utslitet kontor
vid den ensamt tända lampan
sitter kvinnan, som länge försakat den hon älskar
allt för det land och rike hon ständigt söker rädda
med ryggen, tätt tryckt mot flagande vägg
ljuder hutlöst hulkande
medan hon inuti
mässar refrängen, den hon tagit ur Jolene
för den förmedlar det hon vet
är bortom räddning

...
det är stunden
då Alex suckar sitt sista tag av luft
i sin moders ögon evigt bränd
oskyldigt dömd, på bordet spänd
för brott, ingen någonsin
fick förklaring




Fri vers (Fri form) av Micael Axelsson
Läst 323 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-12-14 10:55



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Fantastisk text. Speciellt i slutet.
2015-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson