Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till dig jag skrev



Ja, jag har sagt
jag ska spökskriva om kärlek i natten
hur den ska fjäderlikt få sprida sig likt ringar på vatten
jag låter den börja nere på gatan
där fadern ropar fans jävla satan
just då stora tårtan
ur lillans hand
faller ner i sand


Ja jag har sagt
jag ska spökskriva om kärlek i  natten
jag ska klä den likt hinden, som rider vinden
på kärleksvilda vingar
över äng och skog
sprider tröst
med hjärteröst

Ja, jag har sagt
spökskrivandet ska aldrig sluta
för kanske en dag i gryningsnatten
slår skuggljuset sig samman
bryter alla vallar ner
  med vågbrytande styrka
då världen
släpper svärden

men du, jag kan aldrig skriva det verkligt
för allt jag gör,
är väl dikt
där sista raden blir
sagans
slut

 

 

 






Fri vers (Fri form) av Micael Axelsson
Läst 229 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-12-15 11:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson