Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgon

I tidig gryning hastar jag med ryggsäck, nycklar i fickan, blinkande reflex i halka till tvärbanan. Där står Gunilla med sin stora väska, sitt munväder som förföljer mig i tid och otid. Alviks tunnelbana, perrongen verkar sjung på Polska, där snickarbyxor med knivar i bältet lever sitt liv. Kvinnan med barm, väska i klarblått, tränger sig förbi kön på Brommaplans väntande buss. Rått, kyligt viner Nordan och en väntande samling människor inser att kylan, tiden och tålamodet har sin gång.




Fri vers (Fri form) av Åse Tropp VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-12-14 22:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint fångat. Jag riktigt känner nordanvinden leta sig in i halslinningen.
2015-12-17

  Lars Hedlin
Stark och bra framfört!
2015-12-16

  Päronsplitt
Mycket bilder som berör. Morgon reflektioner som letar sig in under huden. Människor känslor och betong, pusselbitar. Tycker om din text och den berättar mer och mer efter varje genomläsning.
2015-12-15

  Ulf Ekeram
ruggigt sant beskrivet. ulf.
2015-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Åse Tropp
Åse Tropp VIP