Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läppar


Genom skuggan av ett fönster
sker vidunderliga ting
jag ser hur de virvlar omkring
de är där med dina lånta läppar
känner kyssen, hur enkelt lätt
den berör, faller genast ner
ett med mörkret
då du står där och kan inget göra
för du är endast skuggan
som står där bredvid deras sida
när jag ser hur barnen sörjer
vid sin moders aska
lyssnar efter stegen
längtar efter kramen
lyssnar efter röst
längtar efter tröst

blott en stund var du på besök
i rummet av ett fönster
som släppte dig in
på lånta läppar
hur jag saknar dem






Fri vers (Fri form) av Micael Axelsson
Läst 346 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-12-15 13:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En stark dikt om saknaden efter en annan människa. Sista strofen vill dröja sig kvar i medvetandet...
2016-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson