Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När general Franco på 30-talet tog makten i Spanien lade den världsberömde spanske cellisten Pablo Casals ner sitt instrument och lovade att aldrig spela mera så länge diktatorn satt vid makten.


Hav av tystnad

Den som hört Pablo Casals spela
bär alltid den musiken i sitt hjärta.
För den som en gång lyssnat
till tonen från hans violoncell
finns den där ständigt
som ett jublande rop om frihet
och en sog som saknar gränser.
En sång i vrede men med stråk av stilla vemod.
En gång och sedan aldrig mera.
Att långsamt sjunka i ett hav av tystnad.




Fri vers av Evert Adamsson
Läst 414 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-12-19 11:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Evert Adamsson