Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mästarens hand

Oåterkalleliga är
kalligrafens penseldrag
när han utan att tveka
låter varghårspenseln skriva
det kinesiska tecknet
för evighet.

Den rytmiska kraften bestämmer
graden av svärta.
Handens rörelser
formar det fulländade tecknet.

När den gamle mästaren
skall skriva tecknet för frihet
anar jag en skälvning hos handen.




Fri vers av Evert Adamsson
Läst 342 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-12-19 11:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker verkligen om de här raderna, de framkallar bilder och stor respekt för mästaren...
2015-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Evert Adamsson