Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Behöver kanske ingen kommentar.


Sorti

Nu dämpas ljusen, dramat nått sitt slut,
publiken lämnar nöjd en fylld salong.
Och rosor, rosor, rosor stora fång.
Ett hav av blommor, en succédebut.

Den stora rollen kunde varit min,
men valet stod emellan yin och yang,
jag var väl inte den med störst talang.
Mitt torn av elfenben blev en ruin.

Nåväl, jag finns ju ännu kvar i huset
och har det hela under full kontroll.
Nu spelar jag min sista stora roll.

Jo, det är faktiskt jag som släcker ljuset!
Så är min lott, det har jag fått besinna:
Dra för ridån - och sedan tyst försvinna.




Bunden vers (Sonett) av Evert Adamsson
Läst 417 gånger
Publicerad 2015-12-20 15:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Evert Adamsson