Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om ett möte med en allvarligt sjuk människa.


Med stänk av vemod i din kaffekopp

Samma plats
vid samma tidpunkt.
Måndagmorgon
har ofrivilligt blivit endel av livet.

I ett fönster på andra våningen.
Dagen utanför är frusen.
Äppelträdet på bakgården,
kala grenar täckta av pudersnö.
Avkläddheten är slående lik din egen.

Med stänk av vemod
i din kaffekopp.
och en sol som aldrig
riktigt orkar stiga upp.

Någonstans i allt det frusna
i det nakna och det sårbara.

En slumrande dröm.
En blick genom ett
fönster på andra våningen
En trött tanke i måndagsmorgonens bleka nyans.

Det finns en vän
som går bredvid dig
i långa korridorer
och vita rum.
Någon som ger kraft
att ännu orka kämpa i tomma rum
med endast frusna tårkristaller på fönsterrutan.




Fri vers av Änglaögon
Läst 1011 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2015-12-27 17:46



Bookmark and Share


  Anya VIP
Empati flödar i orden. Vackert om det svåra. Känner vemod när jag läser.
2017-01-21

    ej medlem längre
Berörande!
2017-01-03

  Tove Meyer VIP
Så troligt längtansfullt och hoppfullt. Ska skicka till en vän.
2016-04-02

  Marita Ohlquist VIP
Berörs av din fina text!
Läser och läser om.
2016-01-14

  Linda CH VIP
Mycket gripande vacker text med en fantastiskt fin sista vers.
2016-01-06

  Lars Hedlin
berör på djupet!
2015-12-29

    ej medlem längre
En djupt berörande dikt om att orka vara till för en svårt sjuk människa att orka vara medmänniska!
2015-12-28

  Lindha W Gustavsson
Oj oj så vackert du ordat. En dikt som verkligen känns långt in i hjärteroten.
2015-12-28

  Bo Himmelsbåge
Starkt berörande dikt...!
... om medmänsklighet o hopp...
för en svårt sjuk människa...
... om stänk av vemod i en kaffekopp...
om en vitklädd gestalt som går med Dig
o även vinkar utanför frusna tårkristallers fönster...
Mycket fint skaldat!

Sparas!
2015-12-28

  Chawa VIP
Berörande och fångande skriver du. Slutorden skänker stor varm tröst... Mycket fint!
2015-12-28

  ResenärGenomLivet VIP
En mycket berörande och fin dikt...
2015-12-27

  Rosalinda
Jag tycker jättemycket om den här dikten. En sån jag kan läsa många gånger och spara någonstans. Den väcker tankar.
2015-12-27

    ej medlem längre
"Det finns en vän
som går bredvid dig
i långa korridorer
och vita rum. Någon som ger..."
,Stark. Närvaro.
2015-12-27

  Hanna Mari Wallin
Ord som griper tag

och en påminnelse om hur livet kan förändras för oss alla, när som helst
och om hur viktigt det är att ha medmänniskor omkring sig och att själv vara en.
2015-12-27

    ej medlem längre
Läser dina ord och känner hur dom griper tag om hjärtat.
2015-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon