Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är så svårt

Jag förstår
Såklart
Det är svårt när barn längtar
Som inte hör ihop med mig

Jag
Är en annan sak
Utom konkurrens
Vill inte heller konkurrera
Aldrig bett om det, vägrar

De små
Som är en del av mig
Längtar också
Men omärkbart, oberörbart
Inte i din skugga

De älskar i sin ram
Lika starkt
Men förvissade ändå om
Min ovillkorslösa kärlek
Utan tyngd på dig

När natten är här
Och första snön äntligen
Mjukar upp mörkret utanför och inuti
Går vi några steg tillsammans

Sedan uppbrott, en snabb kyss
Innan farväl tills nästa gång
Och sorgen som bosatt sig
miljarder sekunder tidigare

Får nytt syre
Av vinddraget när du stänger ytterdörren

Det är alltid du som lämnar mig




Fri vers av norrvan
Läst 279 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-12-27 23:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

norrvan
norrvan