Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tack

Tack alla trötta arbetarfötter
för att ni trampat
den här stigen före mig

Tack morfar för alla rebusar:
faller-i-faller-a-faller-alla
en-för-alla-alla-för-en
av-var-och-en-efter-förmåga-
åt-var-en-efter-behov

Tack för att ni öppnade mina öron
så att jag kan höra Roffe Wikström sjunga:
"Det är en gammal dröm som mänskligheten har
men den bär framtiden i sig"

Jag tog stigen för given
satte upp näsan i vädret
och agerade bortskämd domare
istället för att möta blickarna
och bjuda till vänskapsfest

Men det finns ett val
det finns en tid
det finns en plats
där gamla fröer kan hitta
sina rätta mylla

Jag är redan på väg




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-12-29 05:45



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
gött att läsa. näsan kommer i rätta läget
nosar efter vänner till slut.
fint skrivet blir glad av insiktsfulla rader. tyngd bakom.
2015-12-29

  Kjell Åhsberg
Vi bör tacka dem som trampat före oss och, framförallt, lyssna på råden de gav. Det är lätt att tro att vi är klokare och duktigare idag. Ack vad vi bedrar oss i så fall.
Mycket tänkvärd text!
2015-12-29

    ej medlem längre
Tänkvärd är din text. Bra!


"det finns ett val
det finns en tid
det finns en plats
där gamla fröer kan hitta
sina rätta mylla

Jag är redan på väg"
2015-12-29

    ej medlem längre
Tänkvärda rader.
2015-12-29

  Marita Ohlquist VIP
Fastnade speciellt för det sista stycket!
2015-12-29

  KYREUS of Sweden
Gillas!
2015-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP