Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bultande mörker


min ångest är svärtans gestalt
en vidrig skugga
solen aldrig kan nudda
eller natten sudda
som ständigt funnits där
genom åren
och våldsamt, nyckfullt ter den sig
då den slänger mig ner i golvet
för att hängivet ge sig an
att slå mig sönder o samman
innan den mordiskt
kastar mig över kanten
ner i brunnens djup
där inget får plats
mer än det bultande mörker
vars hungrigt rivande klor
gräver sig in i själen
och frossar, tills inget är;
mer än ett stumt varande

det är då jag glömmer bort
att vilja leva




Fri vers av Micael Axelsson
Läst 450 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-01-05 14:25



Bookmark and Share


  DominiQueen
Oj själen gjorde saltomortal här, så bra skrivet, men tänk vilken eufori om en skrev precis tvärtom ;-)

Ha det bäst min vän
DominiQue
2016-01-31

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som bör läsas av många!
Naket och avskalat förmedlar den ångestens mörker.
2016-01-07

  Lasseman VIP
Riktigt bra och djupt förtäljt.. applåder i massor min vän
2016-01-06

  [ShadowWalker]
Åter igen gör du det, ett för läsaren utlämnande igenkännande utmålande av det mest fruktansvärda, när ens största kamp blir mot sig själv och därmed förlora oavsett vem som vinner.

AJ och tack
2016-01-06

    ej medlem längre
Så kraftfullt och levande skildrar du ångesten nästan som ett väsen. Och det finns en igenkänning som är väldigt stark.
2016-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson