Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rasmassornas definition på rasism

Polen 1940
De tre polackerna såg bestört hur den tyska soldaten stod och plågade den judiska kvinnan.
De stod en bit bort och ondgjorde sig över förloppet – skulle precis gripa in och ta hand om soldaten då en fjärde polack ansluter sig.
- Vad gör ni?
- Vi ska precis gå in och stoppa den där vidriga människan.
- Men så kan ni varken säga eller göra
- ?
- Soldaten är ju inte polack! Då är ju ni rasister!

Ett helt otänkbart scenario – ur historiens perspektiv.

Ett fullt tänkbart scenario – ur ett svensk perspektiv.

Ty endast i Sverige får man inte kalla en rasist för rasist, om nu denna inte född i Sverige då förstås. För är man det – då är man nästan predestinerad att under någon gång under sitt liv bli kallad för rasist.

Dubbel måttstock tror jag det kallas för.

Idioti är egentligen dess rätta namn.




Övriga genrer (Kåseri) av Regular
Läst 461 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-01-11 19:02



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Min hustru och jag har blivit utsatta för det som kallas rasism.
Hon kommer från Etiopien och flyktingar av en nationalitet som jag inte tänker avslöja var hånfulla.
De hånade även en svensk man och hans hustru som kommer från Sri Lanka.
Men den gången gick de på fel person!
2016-03-08

  Thurizas
Exakt så är det, i alla fall av de erfarenheter jag själv bär på. Minns särskilt hur en kvinna ifrån Turkiet sa att hon hatade svenskar särskilt svenska män och jag påpekade att det var ju rasism. Som svar fick jag att det var det inte för hon kunde inte vara rasist för hon var inte svensk. Det gick bara att vara rasist om jag som svensk hatade turkar förklarade hon. Det hemska i detta är att samtliga i rummet höll med henne eller så höll dom tyst. Det gjordes skillnad redan då för 20 år sedan och det görs fortfarande. När ska det egentligen bli jämlikt? När ska samma lag och tyck gälla för alla? Din text fick mig att tänka lite som du märker ;) Tack för dina ord.
2016-02-04

  walborg
Trögtänkthet som blir ondska!!!
2016-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular