Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skål, mina barn

Om alkoholen är ett hål
är det både den gamla övergivna brunnen
med ett murket brunnslock
där liken ligger travade i spyor och träck
och vederkvickelsens källa dit finklädda festdeltagare
söker sig för att sippa livets dryck i fest och gamman

Om alkoholen är ett djur är det både den tiger
som smyger om natten och sliter sönder dig i stycken
och den rosa cirkuselefanten som du skrattar åt
i glada vänners lag på din högtidsdag
men framför allt den hemmakatt
som du smeker tills den spinner i soffan framför teven

Som vuxen kanske du kan
skilja det ena djuret från det andra
men hur klarar du att
varna barnen för den farliga brunnen
eller den skräckinjagande tigern
samtidigt som du kliar
hemmakatten bakom örat




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-01-15 04:24



Bookmark and Share


    99knivesinside
Det är ett gift ingen borde utsätta sig för men tyvärr har det sina lockelser, som alla droger.

Mellanstycket är genialiskt formulerat dock!
2016-01-21

    ej medlem längre
Lev som du lär!
2016-01-16

  Kjell Åhsberg
En svår fråga som bara har ett svar; Föregå med gott exempel!
Barnen gör oftast inte som du säger, utan som du själv gör. Som förälder måste man vara ett gott exempel.

Text som skänker eftertanke.
2016-01-16

  Mats Edin VIP
Sköna rytmer, be bop, jazz, soul!
2016-01-16

  Eva Helene VIP
Så väl du beskriver det tveeggade svärdet här. Välskriven bra text!
2016-01-15

  Anya VIP
Jaa det där med hur man ska varna sina barn för alkohol är svårt. Har hänt att mitt barn druckit för mycket och kanske händer det i de flesta familjer. Men nu fungerar det bra... kanske är man en förebild själv?
2016-01-15

  Stefan Albrektsson
En fin & viktig text!! Själv har jag i princip bara mött tigern... och det är en förtärande typ.
2016-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP