Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gudomlig törst

 

Kvickt ur tunnan rycks den svicka
som skall hindra Bacchus försmäkta
av trängtan efter att få dricka
och den svåra törsten släcka

med vinet rött som rallarrosen
snabbt han lyfter upp till munnen
den till brädden fyllda kantharosen,
och med ens, drycken är försvunnen.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 216 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-01-15 14:58

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Den som skriver om Baccus är ock bra, så länge som av fägnad mår de, drick er lagom till och sobra, såsom går till god förplägnad, tag din tadel till tid klädnad.
2016-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson