Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slumpen

Slumpen

Slumpen ville inte att jag skulle dö.
Eller ville den att jag skulle leva?
Jag har funderat på skillnaden.
Sparas jag till ett bättre tillfälle
eller har körkortet förlängts på obestämd tid?
Den gud som inte finns
har petat i mitt liv
för att göra mig osäker.
Men det har hen knappast något för.
Jag gör mig av med bilen
åker kommunalt
och fortsätter i övrigt som tidigare
ser mig om när jag går över vägen
flyger till Berlin
och går på konsert.
Jag ser andra stappla fram i trapporna
med den grå skuggan bakom sig.
Men rent och tomt bakom min egen rygg
än så länge.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 160 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-01-20 23:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist