Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett äpple om dagen

Allt det nya
gör oss
bara pigga
och krya

nej
fy och usch
ta en gammal 
bakoframvänd
dusch
från förr
från länge sen

tvätta bort
allt nytt
ständigt 
på spänn
i skydd
bakom
bevakad
dörr

bytt bytt
kommer
aldrig igen

sluta famla
på jakt
över okänd
mark

ta en 
bakåttripp
i nostalgi

dyrka
din saknad
av allt
det gamla

det är
vår styrka
gör som vi

tänk stort
var stark
så har vi
alltid sagt
så har vi
alltid gjort

men...
det nya
är väl inte 
så farligt
det är bara
en variant
på vad som
varit

inte särskilt
allvarligt 

valet står
mellan 
att ha ett äpple
att sätta 
tänderna i
eller helt enkelt
låta bli

för livet
kommer till
oss oskrivet
framifrån
det är givet

njut
av dess
förförelse

det nya
gör oss
bara pigga
och krya
i kroppen
knoppen
och magen

kom i rörelse
stå inte blek

ett framtidsäpple
om dagen
håller doktorn
i kragen

allt är
ett lån
på lek

men...
vad är det för fel
på tradition
och rutiner

nu ska jag hem
och byta 
gardiner




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 252 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-01-26 19:05



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
"livet kommer till oss oskrivet framifrån det är givet" Var väldigt bra skildrat. :) Resten av dikten var lite för lång. Jag tappade känslan snabbt.
2016-01-27

  Larz Gustafsson VIP
A thrill a day keeps the chill away.
2016-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren