Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ivar Ragulin på jobbet

Ivar Ragulin är så hängiven
så han glömmer sina barn

Han tuggar i sig sin arbetsplats
tuggar och sväljer
tuggar och sväljer

Kärleken är ömsesidig

Arbetsplatsen tuggar i sig honom
tuggar och sväljer
tuggar och sväljer

Men nu får det vara nog

Ivan smakar inte längre gott
Det går inte att svälja gammalt kött
Nu är det färdigtuggat

Mätt på arbete vänder Ivan hemåt
för att söka sina barn
på den plats där de bodde
innan de blev vuxna




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-01-27 04:08



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Ja så kan det vara. Man saknar inte björnen förrän idet är tomt.
Arbete och barn är ett pussel som inte alltid går ihop. Huvudsaken är att man försöker. På allvar!
2016-01-28

  Anya VIP
Fantastisk dikt med ett träffande bildspråk. Jag är med från början till slut. Bra rytm!!! Detta tuggande från både den arbetande Ivan och arbetsplatsen. Tror många kan känna igen sig i denna....och barnperspektivet...
2016-01-27

  Marita Ohlquist VIP
Mitt hjärta blöder både för Ivar och barnen!
2016-01-27

  Stefan Albrektsson
Sorgligt. Some times it's just too late... Ja, det är nog få föräldrar som vaknar upp en dag och önskar att de jobbat mer "när barnen var små"...
2016-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP