Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fundering över livet



Livet är sannerligen för kort
för att bara slarvas bort.
Försök därför medan du frisk är
att inte ta för stora risker.
Stanna upp en stund och vila
hellre än att dig överila
Över dig det kanske hänger
ett Damoklesvärd och svänger
i ett enda, ynka, huvudhår.
av en orsak som du ej förstår.
Tänk också på da bakterier
som ger oss alla bryderier
där de flyger omkring i luften.
och om vi andas in – är slut sen.
*
Kanske skall man be Gud om frälsning
för att slippa få en påhälsning
utav den svarte potentaten,
eller leva som han Piraten;
Skjut upp din död en dag i sänder
och tänk: ”Det händer när det händer”.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 283 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-01-27 12:56

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
du och jag och vi - måhända dessa bakterier och annat knytt inte gör ett dyft för att förljuva min dag - men väl att problematicera och att fundera - dock handlingen är mitt gebit - inspirerande läsning!
2016-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson