Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lyssnar på Asta Kask å ler tillbaka...


Ofattbart Kompromisslöst

Jag bara undrar, med håret fullt av snus,
går nerför gatan i sinnligt rus.
Finner mig själv i allt jag gjort, det går ju som smort,
att känga till åt allting i gemen galenskap!
Slår mig ner bakom ett bord, får ner några ord,
om killen där inne som aldrig blifva stor.
Med pennan i min hand drar jag ut i krig
mot allt som är falskt. Finner en mening
mellan raderna, genomskådar charaderna på
de statliga estraderna.
Kommer jag nånsin hem igen, har det på känn,
om jag förlorar alla mina spänn?
Men just nu är allting på topp, alla sorger och snedsteg
har regnat och blåst bort.
Jag dansar som en gud i festlig lördagsskrud.
Jag bjuder upp bjuder till, gör vafan jag vill!
Men i korridorerna dit inga skratt når sitter svarta får,
ingen styrketår, rakat hår, i den tid som är vår.
Uppdelat är vårat samhälle sönderstansat, men våga
chansa, för vi vill ju bara dansa!
Jag vet nu, med håret nästan grått, vilka
som förlorat å vilka som fått av livets pott. Stopp.




Bunden vers (Rim) av Trädskugga
Läst 527 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-01-30 17:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
intressant text.
2016-04-23

    ej medlem längre
Asta Kask är inte skräp.
2016-01-30

  Larz Gustafsson VIP
Skräp jämfört med de äldre banden.
2016-01-30

  Larz Gustafsson VIP
Skräp jämfört med de äldre banden.
2016-01-30

    ej medlem längre
Asta Kask är ett riktigt bra punkband. Lyssnade på dem väldigt mycket förut.
2016-01-30

  Larz Gustafsson VIP
Ja, så går det när man lyssnar på Asta Kask.
Lyssna på Sham 69, UK Subs och The Clash istället.
2016-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Trädskugga
Trädskugga