Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du död, var är din seger? Du död, var är din udd? (1 Kor 15:55)


Pesach – Reshit Katzir


makten härdad som marmor
tvår händerna av sina mardrömmar
efter att ha gått förbi
där sädeskornet gömts i marken

Du river jorden av ansiktet
fyller lungornas segel med storm
bryter kokongen uppifrån och ned
förstlingsfrukten sträcker sig uppåt

linnebindlarna och doften av välluktande salvor
lämnade i gravmörkret
tidigt den första dagen i veckan
då solen steg upp – vi tågar genom havet

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 432 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-01-31 21:39



Bookmark and Share


  Jaseph
En dikt som väver samman motiv ur Gamla och Nya testamentet. Att Jesus uppstår under den judiska påsken blir helt tydligt här. Jag tar den här dikten till mitt hjärta. Den har ett stort och jublande tilltal, och samtidigt en säker känsla för mysteriet. Dikten övertygar och drar oss med in i skeendet. Ja, han är sannerligen uppstånden!
2016-02-13

  ResenärGenomLivet VIP
Läser detta som en påminnelse att inte gå och gömma sig i denna mörka tid, utan att stå upp och gå emot...
2016-02-06

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Mycket starka bilder...en biblisk händelse...vi tågar genom havet. Befrielse.
2016-02-02

  Respons VIP
Det känns bibliskt och mystiskt med starka bilder!
2016-02-02

  Anya VIP
Starka bilder. Känns smärtsamt att läsa. Blev särskilt förtjust i förstlingsfrukten...
Tänker på Jesus när jag läser.
2016-02-01

  Marita Ohlquist VIP
Ökenvandringens tid är slut, befrielsens tid är kommen.
Folket kunde gå över floden på torr mark.
2016-02-01

    ej medlem längre
Underbara formuleringar och vändningar som får mig att vilja läsa om och om igen för att hela tiden hitta mer av tyngd och stort värde.
2016-02-01

  i af apa
det låter som tid för fasta...
jag säger som Minkki,
mäktigt!
2016-02-01

  Nanna X
Som att vandra med Moses...
2016-02-01

  Minkki VIP
vilken mäktig inledning till fastetiden, GT och NT förenade i dikt
2016-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson