Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett kungarike och moder jords gåva

Hon strövade i skogens grandiosa skönhet,
tårarna brände och själen andades tungt

stegen blev tunga och insikten tyngre,
mossan bjöd in henne till tacksam vila

solens ljus mjuknade och tillslut försvann,
mjuka lockar omslöt hennes kinder

kyliga droppar från modern stillade törsten,
under kronorna så vilade hon

och efter en evighet förklädd som en sekund,
så blev hon grönskans drottning




Fri vers av Frida Andersson
Läst 207 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-02-05 08:56



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
ytterligt fagersam diktning om gudinnan i Er, samt naturen runtomkring.
2016-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Frida Andersson
Frida Andersson