Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleksnarr




du Kärleksnarr
du marans tjut
jag hör dig skåla
när du bjuder den mörka flaskan
fylld av smälek
ordar, att jag till ingenting dög
blott ett ting, på din avfallshög

men jag ser och undrar
vart är du, vem är du
du gömd bakom mask
vart är din skönhet
allt ljuvt och vackert
du med sommargrönskans
öppna fält

åh du nyckfullt ljuva kärlek
kryp ej in i solkig natt
förgängelse, så ödsligt kall
nej, väx dig rik i skratt
säg mig ej
du nått ditt bråda slut
på knän, jag ber
låt dig bli
det du var förut
låt det åter
vara dig jag ser


var vad hon sa
till mig




Fri vers av Micael Axelsson
Läst 557 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-02-06 13:23



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Denna är bara helt fantastisk! Tack!
2016-04-07

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande text om en relation,
om det som varit och det som är!
2016-02-07

    Erika H
Åh, detta tycker jag om. Vänd om texten och ge en oj upplevelse. Så snyggt!

Det är något rått över texten. Bilser av det där fula som finns också... inget man är stolt över men det är likväl. Ibland ser man sig själv bäst genom någon annans ögon. Förändringar som man inte själv lagt märke till. Dags att vakna upp ord.
Topp!
2016-02-06

    ej medlem längre
Följer med i det vackra, vanmäktiga flödet som jag såg som riktade till kärleken/livet och blir sen helt ställd av "twisten" på slutet och får HELT nya bilder! Spännande!
2016-02-06

    ej medlem längre
Levande längtande ord i en dikt som känns i alla sinnen att läsa.
2016-02-06

  Alysse VIP
Jag blundar och tar in orden och mitt hjärta säger mig att det känns som slutet på något vackert och underbart. Vackert skrivet med melodi i orden fyllt av vemod. Men hoppets flämtande låga lever än...
2016-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson